Nieuwe opzet Conference League vanaf 2024

Vanaf 2024 is er een nieuwe opzet van de Conference League. Het format van de Europa Conference League 2024/25 bestaat uit één ranglijst met 36 deelnemers. Er worden 6 wedstrijden gespeeld tegen verschillende tegenstanders.

Kwalificeren voor de Europa Conference League kan gewoon via de nationale competitie, waardoor iedere club kans heeft om zich te plaatsen voor het op twee na hoogste voetbaltoernooi.

De wedstrijden zullen in het nieuwe format doordeweeks gespeeld gaan worden. Dit betekent dat er in het weekend voldoende ruimte is voor wedstrijden in de nationale competities.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Aantal teams van 32 naar 36 in nieuwe opzet Conference League

  Het aantal teams in de nieuwe opzet van de Europa Conference League gaat van 32 naar 36 teams.

  Dit betekent dat er 4 extra clubs deel mogen nemen aan het toernooi vanaf 2024. De tickets worden als volgt toegewezen:

  • 1 ticket voor de club die als 3e eindigt in de nationale competitie van het land dat 5e staat op de UEFA-ranking.
  • 1 ticket voor de kampioen van een nationale competitie, door het aantal kwalificerende teams via het Champions Pad uit te breiden van 4 naar 5 clubs.
  • 2 tickets voor de twee landen met de meeste punten voor de coëfficiënt in het voorgaande seizoen. Het aantal behaalde punten door clubs uit één land wordt gedeeld door het aantal deelnemers uit dat land. Het ticket gaat naar de club die nét naast een ticket voor de Conference League zou hebben gegrepen, dus de eerstvolgende op de nationale ranglijst.

  Één ranglijst en 6 wedstrijden in de groepsfase vanaf 2024/25

  In het nieuwe format van de Europa Conference League bestaat uit één poule met alle 36 teams. De oorspronkelijke poule-indeling wordt hiermee ter zijde geschoven.

  Elk team zal minimaal 6 wedstrijden spelen in de nieuwe groepsfase vanaf 2024. Dit zullen 6 verschillende tegenstanders zijn, waardoor clubs niet twee keer tegen elkaar zullen spelen. Het betreffen 3 thuis- en 3 uitwedstrijden.

  In de oude situatie speelde een team in een poule twee keer tegen drie tegenstanders.

  Opzet voor de knock-out fase vanaf 2024/25

  De opzet voor de plaatsing voor de knock-out ronden van de Europa Conference Leauge verandert ook vanaf het seizoen 2024/25.

  De nummers 1 t/m 8 van de groepsfase plaatsen zich rechtstreeks voor de knock-out fase. De nummers 9 t/m 24 spelen play-offs (thuis én uit) om door te stromen naar de achtste finales.

  Het verdere verloop van het toernooi zal in de nieuwe opzet van de Conference League niet wijzigen.

  Nieuwe opzet Conference League veel gestelde vragen (FAQ)

  Uit hoeveel teams bestaat de nieuwe opzet van de Europa Conference League?

  Vanaf 2024/25 zullen 36 teams deelnemen aan de nieuwe opzet van de Europa Conference League.

  Blijft de traditionele poule-indeling bestaan in de nieuwe Europa Conference League?

  Nee, de traditionele poule-indeling van de Europa Conference League wordt vervangen door één grote poule met alle deelnemers.

  Hoeveel teams kwalificeren zich voor de knock-out fase van de Europa Conference League?

  De knock-out fase van de Europa Conference League zal bestaan uit 16 teams in de achtste finale. De knock-out fase blijft dus ongewijzigd.

  Datum gepubliceerd: 18-01-2021 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Reageren


  Meer reacties tonen


  Delen

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  Alles over de nieuwe opzet van de Conference League vanaf 2024. 36 teams spelen 8 wedstrijden in één poule in de groepsfase in het nieuwe format.


  Over de auteur

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

  KPN