Conference League beker

De beker van de Conference League is 57,5cm hoog en weegt 11kg. De trofee bestaat uit 32 zeshoekige vlakken, die omhoog draaien vanaf de voet. De vlakken staan voor de 32 deelnemers in de groepsfase van de competitie.

De gedraaide vorm van de beker is geïnspireerd op de vlucht die een voetbal richting het doel maakt. De voet en de top zijn gemaakt van messing met een mat staaleffect. De vlakken hebben een glanzende zilveren afwerking.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  De beker is ontworpen door Pentagram en het beeldmerk door Turquiose, beiden uit Londen.

  De originele beker blijft eigendom van de UEFA. Deze beker wordt gebruikt tijdens presentaties en ceremonies rondom finale en andere evenementen.

  Winnaars van de Conference League ontvangen een replica van de beker op ware grootte. Clubs zijn verplicht deze beker zorgvuldig te bewaren en in hun bezit te houden.

  Europa Conference League beker
  Beker Conference League

  Medailles voor de finalisten van de Conference League

  Het winnende team ontvangt 40 gouden medailles en de nummer twee ontvangt 40 zilveren medailles. Er worden geen medailles bij gemaakt.

  Rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League

  De winnaar van de Europa Conference League mag het seizoen erop deelnemen aan de groepsfase van de Europa League. Uiteraard tenzij de winnaar al via de nationale competitie geplaatst is voor de Champions League.

  De winnaar plaatst zich dus rechtstreeks voor de groepsfase van een toernooi hogerop.

  Europa Conference League beker zijkant
  Beker Conference League zijkant

  Conference League beker veel gestelde vragen (FAQ)

  Hoe hoog is de beker van de Conference League?

  De beker van de Conference League is 57,5cm hoog.

  Hoeveel weegt de beker van de Conference League?

  De beker van de Conference League weegt 11kg.

  Door wie is de beker van de Conference League ontworpen?

  De beker van de Conference League is ontworpen door Pentagram.

  Datum gepubliceerd: 18-01-2021 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Reageren


  Meer reacties tonen


  Delen

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  De beker van de Conference League is 57,5cm hoog en weegt 11kg. Winnaars van de Conference League ontvangen een replica van de beker op ware grootte.


  Over de auteur

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

  Voetbal bij Ziggo Sport