UEFA Conference League 2021/22 is het derde Europese clubtoernooi

De Conference League 2021/22 is de derde en laagste voetbalcompetitie van de UEFA voor Europese voetbalclubs. De UEFA Europa Conference League wordt ook wel afgekort tot UECL en bevat teams die zich via hun nationale competitie en bekertoernooi kunnen plaatsen.

De Conference League is de derde Europese competitie, na de Champions League en de Europa League. Deze nieuwe competitie is gestart op 8 juli 2021 en de finale is op 25 mei 2022 in Tirana, Albanië.

Europa Conference League
Competitie: Europa Conference League
Voetbalbond: UEFA
Niveau: 3e
Seizoen: 2021/22
Editie: 1
Teams: 32
Wedstrijden: 429
Aftrap: 8 juli 2021
Finale: 25 mei 2022

De naam 'Europa League 2' was een voorlopige naam en is gewijzigd naar 'Europa Conference League'.

Voetbal bij Ziggo Sport
Kijk de Conference League gratis bij Ziggo! Ook andere competities en Formule 1 wordt uitgezonden op Ziggo Sport. Dubbele data + €5 korting per maand i.c.m. Vodafone!Voetbal kijken bij Ziggo

Vanaf het seizoen 2021/22 is de nieuwe Conference League dus aangevangen als het derde en laagste Europese niveau voor clubteams. Aan dit lagere niveau zullen met name teams deelnemen uit de kleinere voetballanden.

De Europa Conference League is in feite het lagere deel van de voormalige Europa League, maar dan als afzonderlijk toernooi. Rechtstreekse kwalificatie is niet mogelijk, enkel via voorronden en door af te vallen uit hogere toernooien.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

    Nederlandse clubs in de Conference League 2021/22

    Twee Nederlandse clubs zullen deelnemen aan de Conference League. Nederland staat namelijk na seizoen 2019/20 op plaats 10 van de UEFA-coëfficiënten ranglijst, waardoor één team instroomt in de 3e kwalificatieronde en één team in de 2e kwalificatieronde van de ECL 2021/22.

    Dit aantal wordt mogelijk aangevuld met Nederlandse afvallers uit de kwalificatieronden van de Europa League.

    Feyenoord stroomt in de 2e kwalificatieronde in, en Vitesse een ronde later. Deze teams zijn namelijk de nummer 5 en 4 van de Eredivisie. AZ Alkmaar is in de play-offs van de Europa Leauge uitgeschakeld en stroomt in de groepsfase in.

    Bekijk de Europa Conference League stand van alle poules.

    Alle drie Nederlandse clubs overwinterden in Europa en mochten hun weg vervolgen in de achtste finales. AZ Alkmaar en Vitesse werden uitgeschakeld door Bodo/Glimt, terwijl Feyenoord het zelfs wist te schoppen tot in de finale van de Conference League!

    Finale ECL 2021/22 in Tirana, Albanië

    De finale van de ECL wordt gespeeld in Tirana, Albanië. De Arena Kombëtare heeft een capaciteit van 21.690 zitplaatsen en zal op 25 mei 2022 als eerste voetbalstadion de finale organiseren.

    Stadion finale Europa Conference League
    Stadion finale Europa Conference League

    Programma Conference League 2021/22

    Het programma van de Conference League is van 8 juli 2021 tot de finale op 25 mei 2022.

    De wedstrijden van de ECL worden gespeeld op donderdag, naast de Europa League. De wedstrijden van beide competities zullen in principe eerlijk verdeeld worden over de tijden 16:30 uur (beperkt aantal), 18:45 uur en 21:00 uur.

    Conference League veel gestelde vragen (FAQ)

    Wie is de regerend kampioen van de Conference League?

    Er is nog geen regerend kampioen van de Europa Conference League.

    Hoeveel teams nemen deel aan de Conference League?

    Aan de groepsfase van de Europa Conference League nemen 32 teams deel.

    Wanneer is de Conference League 2021/22?

    Seizoen 2021/22 van de Europa Conference League start op 18 juli 2021 en eindigt op 25 mei 2022.

    Datum gepubliceerd: 18-01-2021 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

    Reageren


    Meer reacties tonen


    Delen

    Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



    UEFA Conference League 2021/22 is de 1e editie van het derde Europese voetbaltoernooi voor clubs. Alles over seizoen 2021/22 van de Conference League.


    Over de auteur

    Patrick (auteur en webmaster)

    Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

    Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

    HollandsNieuwe