De finale van de eerste ECL wordt gespeeld in Tirana

De finale van de Conference League wordt gespeeld in de Albanese hoofdstad Tirana. De National Arena is aangewezen als stadion voor de eerste finale van dit nieuwe toernooi.

Op woensdag 25 mei 2022 zal de finale gespeeld worden. De nieuwe competitie zal aftrappen op 8 juli 2021, naast de bestaande Europa League en Champions League.

De National Arena heeft een capaciteit van 21.690 zitplaatsen. Het stadion opende in 2019 de deuren met de wedstrijd Albanië - Frankrijk. 

Het feit dat Albanië verkozen is als toneel voor de eindstrijd geeft de bedoeling van dit nieuwe voetbaltoernooi duidelijk weer: kleinere voetballanden worden ook betrokken bij het Europese voetbal.

De finale van de eerste ECL wordt gespeelt in Tirana

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 09-12-2020 10:45 | Bijgewerkt op: 09-12-2020 10:45 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De finale van de Conference League wordt gespeeld in de Albanese hoofdstad Tirana. De National Arena is aangewezen als stadion voor de eerste finale.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Booking.com