Format Conference League wijzigt vanaf seizoen 2024 2025

Het format van de Conference League wijzigt vanaf seizoen 2024/25. Het uitvoerend comité van de UEFA heeft daartoe besloten.

In navolging van de hervorming van de Champions League, zal ook de Europe Conference League wijzigingen ondergaan. De UEFA benadrukt dat kwalificatie nog altijd zal geschieden via de nationale competities.

Het aantal clubs dat in de groepsronde van de Europa Conference League zal uitkomen, wordt uitgebreid van 32 naar 36. 

Verder stapt men af van de traditionele poules, en kiest men voor één enkele competitie met alle deelnemers.

Het is de bedoeling dat clubs in de groepsfase van de Europa Conference League 2024/25 ten minste zes wedstrijden tegen zes verschillende tegenstanders gaan spelen. Het betreffen dan drie thuis- en drie uitwedstrijden.

Eind dit jaar hoopt de UEFA meer details bekend te kunnen maken.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 19-04-2021 20:20 | Bijgewerkt op: 19-04-2021 20:20 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het format van de Europa Conference League wijzigt vanaf seizoen 2024/25. Het aantal teams gaat van 32 naar 36, en er komt één enkele league.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.