Resultaten Nederland in de Europa Conference League

Het eerste Europa Conference League toernooi vond plaats in 21/22. De huidige kampioen is AS Roma. Het bekertoernooi wordt door de UEFA georganiseerd. Het idee ontstond al in 2015. Edwin van der Sar en 5 andere initiatiefnemers hebben de Conference League bedacht. Uiteindelijk werd in 2018 het toernooi aangekondigd. De Conference League wordt op dezelfde manier gespeeld als de Champions League.

Naast de Europa Conference League hebben we ook nog steeds de Champions League en Europa League. De Conference League is het derde bekertoernooi van de UEFA. Dit jaar staat ook het wk 2022 voetbal voor de deur. Vanaf 20 november gaat het toernooi van start.

Feyenoord in de Conference League

In de Eredivisie kwalificeert het team dat op de derde plek eindigt zich voor de Conference League. Feyenoord mocht dus als eerste Nederlandse team meedoen aan de Conference League. De Rotterdammers wisten het helemaal tot de finale te schoppen tegen AS Roma. Deze werd helaas met 1-0 verloren.

Dit jaar heeft FC Twente de Conference League net misgelopen. Ze werden uiteindelijk uitgeschakeld door Fiorentina. De wedstrijd in Italië werd met 2-1 verloren en in eigen huis eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

AZ heeft zich wel door de kwalificaties heen gevochten. De Alkmaarders zijn in groep E geplaatst met Dnipro-1, Apollon en FC Vaduz. Na 5 wedstrijden staat AZ met 12 punten bovenaan de groep. Het laatste duel wordt tegen Dnipro-1 gespeeld. Als AZ wint of gelijkspeelt zijn ze de groepswinnaar. Wordt de wedstrijd verloren dan gaat Dnipro-1 er met de groepswinst vandoor.

Mocht AZ winnen, dan nemen ze het op tegen de nummer twee van groep F. De puntenaantallen van de nummers 2 en 3 liggen nog dicht bij elkaar in groep F. AZ kan in het geval van groepswinst tegenover KAA Gent of Molde komen te staan. Als de Alkmaarders op de tweede plek eindigen moeten ze het opnemen tegen Djurgården.

De Conference League finale van dit seizoen 2022/23 vindt plaats op 7 juni 2023. De Eden Aréna in Praag, Tsjechië, wordt gebruikt als locatie. De winnaar van de Conference League mag het volgende seizoen starten in de Europa League. Welke clubs deelnemen en wanneer ze instromen wordt bepaald door de positie op de UEFA-competitie coëfficiëntenlijst.

Kwalificeren voor de Conference League

Voordat clubs mee kunnen doen aan het hoofdtoernooi moeten ze eerst een aantal voorrondes door. De Europa Conference League voorrondes zijn:

  • Eerste kwalificatieronde met 72 teams: 26 bekerwinnaars, 25 nummers 2 en 21 nummers 3 van de deelnemende landen.
  • Tweede kwalificatieronde: 17 verliezers uit de Champions League kwalificatieronde en 3 verliezers uit de voorronde van de Champions League. Daarnaast gaan de 36 winnaars van de eerste kwalificatieronde door naar de tweede ronde en 54 andere teams stromen in.
  • Derde kwalificatieronde: 55 winnaars van de tweede ronde en 7 instromers.
  • Play-offronde: 5 instromers, 31 winnaars van de derde kwalificatieronde en 8 verliezers van de Europa League.
  • Hoofdtoernooi groepsfase: 22 winnaars van de play-offs en 10 verliezers uit de Europa League. 
Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 02-11-2022 21:28 | Bijgewerkt op: 02-11-2022 21:28 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Resultaten Nederland in de Europa Conference League'


Meer reacties tonen


Deel 'Resultaten Nederland in de Europa Conference League'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het eerste Europa Conference League toernooi vond plaats in 21/22. De huidige kampioen is AS Roma. Het bekertoernooi wordt door de UEFA georganiseerd.


Over de auteur van 'Resultaten Nederland in de Europa Conference League'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.