UEFA Europa Conference League wordt hernoemd volgend seizoen

UEFA Europa Conference League wordt hernoemd met ingang van volgend seizoen.

De competitie gaat vanaf seizoen 2024/25 kortweg 'UEFA Conference League' heten. Dit betekent dat het woord 'Europa' zal vervallen uit de naam van het derde clubtoernooi van de Europese voetbalbond.

De UEFA heeft dit besluit op 4 juli 2023 genomen, omdat men vindt dat het toernooi nu volledig zelfstandig is en genoeg naamsbekendheid heeft opgebouwd.

Drie jaar geleden werd het toernooi geïntroduceerd onder de paraplu van 'Europa', als broertje van de Europa League. De Conference League kan nu op eigen benen staan, waardoor het verder als merk ontwikkeld kan worden.

De UECL behoudt wel dezelfde speeldagen, sponsoren en uitzendpartners.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 10-07-2023 20:22 | Bijgewerkt op: 10-07-2023 20:22 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!UEFA Europa Conference League wordt hernoemd naar 'UEFA Conference League', met ingang van volgend seizoen.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN