Voorbeschouwing Conference League finale 2024

Alles wat je moet weten over de Conference League-finale 2024 tussen Olympiacos en Fiorentina.

Olympiacos en Fiorentina ontmoeten elkaar op woensdag 29 mei 2024 in de finale van de Conference League in Athene.

Wanneer: woensdag 29 mei (21:00 CET kick-off)
Waar: AEK Arena, Athene
Wat: Conference League-finale

Wat moet je weten over de Conference League-finale 2024?

De nummer twee van vorig seizoen, Fiorentina, neemt het op tegen een Olympiacos-team dat voor het eerst in de finale staat en geschiedenis wil schrijven als de eerste Griekse seniorenploeg die een Europese titel wint, in het stadion van de binnenlandse rivaal AEK Athene.

De Viola werden vanaf het begin als favoriet gezien en gaan hun zesde UEFA-finale in met een clubrecord van 13 ongeslagen wedstrijden in Europa. De ploeg van Vincenzo Italiano, die in elke knock-outwedstrijd laat heeft gewonnen, is vastbesloten om de teleurstelling van vorig seizoen goed te maken, toen ze met 2-1 verloren van West Ham.

Olympiacos begon het seizoen in de UEFA Europa League en stroomde door naar de knock-outfase. Thrylos heeft een moeilijk binnenlands seizoen gehad, maar met Ayoub El Kaabi als topscorer van de competitie en de derde vaste coach van het seizoen, José Luis Mendilibar, zijn ze nog één wedstrijd verwijderd van onsterfelijkheid.

Mogelijke opstellingen van Olympiacos en Fiorentina

Dit zijn de mogelijke opstellingen van Olympiacos en Fiorentina voor de finale van de UECL.

Olympiacos: Tzolakis; Rodinei, Retsos, David Carmo, Quini; Hezze, Iborra, Chiquinho; Podence, El Kaabi, Fortounis

Fiorentina: Terracciano; Dodô, Martínez Quarta, Milenković, Biraghi; Mandragora, Bonaventura; González, Beltrán, Kouamé; Belotti

Huidige vorm van Olympiacos en Fiorentina

Olympiacos

Vorm: DWLWWW

Meest recente resultaat: Panathinaikos 2-2 Olympiacos, 19/05, Griekse Super League

Fiorentina

Vorm: WDWDLW

Meest recente resultaat: Cagliari 2-3 Fiorentina, 23/05, Italiaanse Serie A

Wat krijgen de winnaars van de Conference League 2024?

Naast een opvallende beker van de Conference League krijgen de winnaars een plaats in de groepsfase van de Europa League van het volgende seizoen als ze zich via hun binnenlandse competitie niet hebben gekwalificeerd voor de Champions League.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 27-05-2024 09:02 | Bijgewerkt op: 27-05-2024 09:02 | Auteur: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Alles wat je moet weten over de Conference League-finale 2024 tussen Olympiacos en Fiorentina. Wanneer is de finale? Wat zijn de opstellingen?


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.