Bet365

Voorbeschouwing en alles over de Conference League finale 2022

In deze voorbeschouwing van de Conference League finale 2022 lees je alles over Feyenoord tegen AS Roma. Opstelling, vorm, onderlinge resultaten, feiten en meer.

De twee teams begonnen hun reis met een nieuwe coach, namelijk José Mourinho voor AS Roma en Arne Slot voor Feyenoord. Beide teams startten in de kwalificatieronden, wonnen hun groep en bereikten via de knock-out fase de finale.

Feyenoord is sinds de groepsfase ongeslagen in het toernooi, terwijl AS Roma twee maal verloor van het Noorse Bodo/Glimt. Feyenoord heeft 28 doelpunten gescoord en AS Roma één minder. Ook leveren de clubs de topscorers, namelijk Cyriel Dessers met 10 goals en Tammy Abraham met 9 goals.

Voorbeschouwing en alles over de Conference League finale 2022

Rick Karsdorp is nu de rechtsback van AS Roma, maar speelde van 2014 tot 2017 voor Feyenoord. In het seizoen 2019/20 werd de verdediger verhuurd aan de Rotterdammers. Hij scoorde drie doelpunten in 123 wedstrijden.

Reiss Nelson (Feyenoord) en Ainsley Maitland-Niles (AS Roma) worden beide gehuurd van Arsenal. Nelson speelde in Engeland ook met Henrikh Mkhitaryan die nu speelt bij de Romeinen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord en AS Roma

Dit zijn de vermoedelijke opstellingen van Feyenoord en AS Roma in de finale:

AS Roma: Rui Patrício; Mancini, Smalling, Ibañez; Karsdorp, Cristante, Sérgio Oliveira, Pellegrini, Zalewski; Zaniolo, Abraham

Feyenoord: Marciano; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Til, Aursnes, Orkun Kökçü; Nelson, Dessers, Sinisterra

Voorgaande onderlinge duels van Feyenoord en AS Roma

Feyenoord en AS Roma hebben slechts één keer eerder tegenover elkaar gestaan in een Europese wedstrijd. In het seizoen 2014/15 won AS Roma in de 16e finale van de Europa League.

Het eerste onderlinge duel eindigde in een gelijkspel (1-1) in Rome, en de tweede wedstrijd werd door Roma met 2-1 gewonnen in Rotterdam. In de laatste wedstrijd vielen drie rode kaarten.

Vorm van Feyenoord en AS Roma

Feyenoord is op de 3e plek in de Eredivisie geëindigd. De Rotterdammes verloren hun laatste wedstrijd. Hun vorm is (meest recente eerst): VWGGWW.

Feyenoord eindigde als 5e in het vorige seizoen van de Eredivisie, met 29 punten achter de kampioen Ajax. De Rotterdammes overwonnen drie kwalificatieronden ten koste van Drita, Luzernen Elfsborg, en bereikten de groepsfase van de Conference League. Via Partizan Belgrado, Slavia Praag en Olympique Marseille werd de finale bereikt.

AS Roma is op de 6e plek in de Serie A geëindigd. De Romeinen speelden hun laatste wedstrijd gelijk. Hun vorm is (meest recente eerst): GVWGGV.

AS Roma eindigde vorige seizoen als 7e in de Serie A, met eveneens 29 punten achter de kampioen Inter. Vorig seizoen bereikte AS Roma zelfs de halve finale van de Europa League, waar het uitgeschakeld werd door Manchester United. Roma won in die knockout-fase wel van Ajax, de eeuwige rivaal van Feyenoord.

Voorgaande finales van Feyenoord en AS Roma

Feyenoord gaat voor hun vierde overwinning in een Europese finale, nadat ze hun eerste drie finales ook wisten te winnen; in 1970 tegen Celtic in de Europa Cup, in 1974 tegen Tottenham Hotspur in de UEFA Cup en in 2002 tegen Borussia Dortmund in de UEFA Cup.

AS Roma heeft nog nooit een Europese finale gewonnen. De Romeinen verloren twee finales; in 1984 van Liverpool in de Europa Cup en in 1991 van Internazionale in de UEFA Cup.

Waar is de finale van de Conference League?

De finale van de Conference League is in Tirana, Albanië.

Wanneer en hoelaat is de finale van de Conference League?

De finale trapt af om 21:00 uur op woensdag 25 mei 2022. Er is in Nederland geen tijdsverschil met Albanië.

Wie is de scheidsrechter van de finale?

István Kovács uit Roemenië is de scheidsrechter van de finale. Hij wordt geassisteerd door Vasile Florin Marinescu en Ovidiu Artene. De vierde official is Sandro Schärer uit Zwitserland en de VAR is Marco Fritz uit Duitsland.

Op welke tv-zender is de Conference League finale?

De Conference League finale wordt live uitgezonden via de tv-zenders Talpa en ESPN.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 17-05-2022 19:38 | Bijgewerkt op: 17-05-2022 19:38 | Auteur: Patrick


Reageer op 'Voorbeschouwing en alles over de Conference League finale 2022'


Meer reacties tonen


Deel 'Voorbeschouwing en alles over de Conference League finale 2022'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!In deze voorbeschouwing van de Conference League finale 2022 lees je alles over Feyenoord tegen AS Roma. Opstelling, vorm, onderlinge resultaten en meer.


Over de auteur van 'Voorbeschouwing en alles over de Conference League finale 2022'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate.

BetCity