West Ham wint de Conference League 2023 van Fiorentina

West Ham wint de Conference League 2023 ten koste van Fiorentina. De finale werd in de 90e minuut beslist en eindigde 1-2.

Jarrod Bowen sloeg toe in de 90e minuut toen West Ham opnieuw onmogelijk bleek te verslaan in de UEFA Europa Conference League en hun eerste grote continentale titel won sinds de European Cup Winners 'Cup van 1965.

Jarrod Bowen brak weg en finishte in de laatste minuut toen West Ham Fiorentina versloeg in de finale van de UEFA Europa Conference League in Praag.

Samenvatting finale Fiorentina - West Ham

Pietro Terracciano redde in de eerste minuut van Michail Antonio, en West Ham vatte een tijdje moed door Fiorentina te haasten en te voorkomen dat ze vanaf de achterkant konden bouwen. Declan Rice schoot net naast vanaf de rand van het strafschopgebied, maar de Viola drukte en passde effectiever naarmate een stop-start eerste helft vorderde.

Luka Jović kreeg een schot bij de bron in het strafschopgebied geblokkeerd en kwam in de laatste seconden voor rust achter de verdediging van de Hammers. De nr. 7 reageerde scherp nadat de kopbal van Christian Kouamé via de paal naar hem terugging, maar de poging werd afgekeurd als buitenspel.

De tweede helft kwam tot leven nadat West Ham een ​​penalty kreeg toegekend en Cristiano Biraghi een lange worp in de Fiorentina-box afhandelde. Said Benrahma schoot de bal mooi in de bovenhoek en stuurde Terracciano de verkeerde kant op.

Hun voorsprong duurde echter slechts vijf minuten, Giacomo Bonaventura controleerde de knock-down van Nicolás González en versloeg vervolgens Areola met een schot vanuit een lage hoek. Drie minuten later was het misschien nog beter voor Fiorentina, toen Rolando Mandragora een krachtig schot net naast de rand van het strafschopgebied flitste.

Het momentum ebde echter weg en extra tijd leek op de loer toen Areola de hoopvolle poging van Sofyan Amrabat van afstand redde. Er was echter een laatste wrede wending voor de Viola: Jarrod Bowen achtervolgde de slimme bal van Lucas Paquetá door de Fiorentina-verdediging voordat hij de bal voorbij Terracciano schoot.

Opstellingen Fiorentina en West Ham in de finale 2023

Fiorentina: Terracciano; Dodô, Milenković, Ranieri (Igor 84), Biraghi; Amrabat, Mandragora (Barák 90+3); González, Bonaventura, Kouamé (Saponara 61); Jović (Cabral 46)

West Ham: Areola; Coufal, Zouma (Kehrer 61), Aguerd, Emerson; Souček, Rijst, Paquetá; Bowen, Antonio (Ogbonna 90+4), Benrahma (Fornals 76)

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 08-06-2023 13:43 | Bijgewerkt op: 08-06-2023 13:43 | Auteur: Patrick de Graaf